Ian Potter National Conservatory

+ Show Info

Client

Australian National Botanic Gardens

Services

Exhibition/Installation
Interpretation/Art
Digital
Curation/Content
Strategy

Sector

Cultural
Government

SUPERSENSE is creating a multi-faceted interpretation and building identity suite for the Ian Potter National Conservatory, a ground-breaking conservatory building designed by CHROFI Architects, for the Australian National Botanic Gardens (ANBG). SUPERSENSE’s curatorial and design work has been conducted in close consultation with the ANBG and architects to strengthen and coalesce a master interpretive vision. Firstly, a comprehensive Interpretation Strategy was developed to guide storytelling themes and direction.

SUPERSENSE’s suite of interpretation embraces a theatrical approach – dramatic, evocative, surprising and stirring emotion. The building interior is treated as a flexible canvas across visual, aural, tactile, olfactory and taste senses. Interpretation employs experiential storytelling methods, utilises new technologies, and contextualises plants as they have not been seen before. SUPERSENSE developed a comprehensive Style Guide and template suite to enable Gardens staff the knowledge and agency to continually refresh the exhibits.

The interpretive vision, strategy, curation, and design elements distil scientific, conservation, and species diversity, providing visitors with insight that will challenge perceptions and leave an indelible imprint.

Architect

CHROFI Architects

Metal manufacture and installation

Insign / AGFABS

Lenticular manufacture

Blowup
Interpretation employs experiential storytelling methods, utilises new technologies, and contextualises plants as they have not been seen before. The building interior is treated as a flexible canvas across visual, aural, tactile, olfactory and taste senses. Project completion is in 2025.
+ Read More
Interpretation employs experiential storytelling methods, utilises new technologies, and contextualises plants as they have not been seen before. The building interior is treated as a flexible canvas across visual, aural, tactile, olfactory and taste senses. Project completion is in 2025.
+ Read More