Substation 164

+ Show Info

Services

Interpretation/Art

Sector

Commercial
Cultural

SUPERSENSE designed a suite of interpretation to communicate the rich heritage of two adjoined adaptively reused buildings – ‘Substation 164’ and Shelley’s Warehouse. The renewal of the buildings, for commercial office and retail use, was designed by fjcstudio architects and development and build by Built.

SUPERSENSE’s design approach was sensitive to the building’s heritage and links to contemporary architectural interventions designed by fjcstudio architects on both material and form. Rolled steel blades ‘float’ against heritage walls. A bespoke flange was designed to conceal fixings and enhance the ‘weightless’ effect.

SUPERSENSE worked closely with GBA Heritage, fjcstudio Architects and Built to generate, develop written, photographic and illustrative content. Striking the right note with materiality was fundamental to achieving a connection between contemporary and heritage materials present in the building.

Heritage and contemporary sit comfortably in the adaptively reused space. In situ heritage is subtly interpreted using the interpretive suite. Enhancing the texture and feel of the original buildings interiors was key to interpretation design.

Bespoke heritage markers for the Clarence St and Kent St facades of the building introduce the curved edge design feature that distinguishes the interpretation design and echo the forms of the architecture.

Architecture

fjcstudio

Construction

Built

Interpretation content

GBA Heritage

Photography

SUPERSENSE and Built
SUPERSENSE designed a suite of interpretation to communicate the rich heritage of two adjoined adaptively reused buildings – ‘Substation 164’ and Shelley’s Warehouse.
+ Read More
SUPERSENSE’s design approach was sensitive to the building’s heritage and links to contemporary architectural interventions designed by fjcstudio architects on both material and form.
+ Read More
In situ heritage is subtly interpreted using the interpretive suite. Heritage and contemporary insertions sit comfortably in the adaptively reused space.
+ Read More
Bespoke heritage markers for the Clarence St and Kent St facades of the building introduce the curved edge design feature that distinguishes the interpretation design and echo the forms of the architecture.
+ Read More
SUPERSENSE designed a suite of interpretation to communicate the rich heritage of two adjoined adaptively reused buildings – ‘Substation 164’ and Shelley’s Warehouse.
+ Read More
SUPERSENSE’s design approach was sensitive to the building’s heritage and links to contemporary architectural interventions designed by fjcstudio architects on both material and form.
+ Read More
In situ heritage is subtly interpreted using the interpretive suite. Heritage and contemporary insertions sit comfortably in the adaptively reused space.
+ Read More
Bespoke heritage markers for the Clarence St and Kent St facades of the building introduce the curved edge design feature that distinguishes the interpretation design and echo the forms of the architecture.
+ Read More